Individuele Therapie

Wanneer je naar een psycholoog komt, is dit niet enkel omdat je een vraag hebt of een probleem ervaart, maar vooral omdat je het gevoel hebt dat je er zelf niet uit komt. Vaak ben je al een tijdje op zoek naar iets dat werkt voor jou. Als psycholoog help ik je op zoek te gaan naar wat jou het beste helpt. Het tempo bepaal je zelf.

Ik bied jou graag de tijd en ruimte om op verhaal te komen. In het eerste gesprek nemen we samen de tijd om jouw situatie, probleem of vraag in kaart te brengen. Hierbij geven we ook aandacht aan jouw sterke punten en wat goed gaat. Ik help jou om alles te structureren. Soms zijn hier ook meerdere gesprekken voor nodig.

De inzichten die je krijgt door alles in kaart te brengen, brengen soms al een verlichting, maar vaak is het nodig om op bepaalde zaken dieper in te gaan. Indien nodig, maak ik nadat we alles in kaart gebracht hebben, een op maat gemaakt behandelplan. Meestal wordt er gewerkt met Acceptatie en Commitment Therapie (ACT). Ik maak echter ook gebruik van technieken gebaseerd op o.a. cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en oplossingsgerichte therapie. Dit wordt steeds samen besproken. Als psycholoog kan ik je adviseren en ondersteunen, maar het grootste werk doe je zelf, daarom is het ook belangrijk dat jij je ook zelf in het behandelplan kan vinden.

Gedurende de therapie evalueren we regelmatig jouw vooruitgang en hoe jij de sessies ervaart. De bedoeling is dat we samen een tijdje op stap gaan, net zo lang tot jij het gevoel hebt dat je weer alleen op pad kan.