De kans op een succesvolle rookstop hangt af van verschillende factoren. Uiteraard is jouw eigen motivatie de belangrijkste factor. Daarnaast spelen ook deze factoren een rol:

  • Individuele begeleiding door een erkend tabakoloog kan de kans op een rookstop met 40% tot 60% verhogen in vergelijking met minimale ondersteuning.
  • Groepsbegeleiding. De kans op een succesvolle rookstop verhoogt met 50% tot 130% wanneer je de steun van een groep ervaart.
  • De begeleiding is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen technieken.

Jolien Cobbaert is erkend tabakoloog (met terugbetaling) en klinisch psycholoog. Haar missie is mensen te begeleiden bij het maken van belangrijke keuzes en het daaropvolgende veranderings- en groeiproces. Stoppen met roken is een van de belangrijkste beslissingen die je als roker kan nemen. Je verbetert niet alleen jouw eigen gezondheid, maar je beschermt en verbetert ook de gezondheid van je naasten. Om dit rookstopprogramma zorgvuldig te kunnen samen stellen, volgde ze de interuniversitaire opleiding “tabakologie en rookstopbegeleiding” georganiseerd door de VRGT. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen volgt ze symposia en (wereld)-congressen.

Bezoek haar pagina www.stoppenmetroken-erpemere.be met alle informatie rond individuele trajecten en groepscursussen om te stoppen met roken.