Ik bied jou graag de tijd en ruimte om op verhaal te komen. Je kan met mij praten zonder je zorgen te moeten maken over mijn oordeel. In het eerste gesprek nemen we samen de tijd om jouw situatie, probleem of vraag in kaart te brengen. Hierbij geven we ook aandacht aan wat voor jou belangrijk is in je leven en aan jouw sterke punten. Ik help jou om alles te structureren. Soms zijn hier ook meerdere gesprekken voor nodig.

De inzichten die je krijgt door alles in kaart te brengen, brengen soms al een verlichting, maar vaak is het nodig om op bepaalde zaken dieper in te gaan. Indien nodig, maak ik nadat we alles in kaart gebracht hebben, een behandelplan op maat. Dit kan bestaan uit gesprekstherapie of Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) of een combinatie. Dit wordt steeds samen besproken. Als psycholoog kan ik je adviseren en ondersteunen, maar het grootste werk doe je zelf, daarom is het ook belangrijk dat jij je ook zelf in het behandelplan kan vinden.

Gedurende de therapie evalueren we regelmatig jouw vooruitgang en hoe jij de sessies ervaart. De bedoeling is dat we samen een tijdje op stap gaan, werken aan jouw verhaal, net zo lang tot jij het gevoel hebt dat je weer alleen op pad kan. Iedere therapie is uniek, vaak komen tijdens de gesprekken onderliggende problemen of extra vragen naar boven, het is dan ook zeer moeilijk op voorhand in te schatten hoe lang een begeleiding duurt. Iedere therapie is uniek, vaak komen tijdens de gesprekken onderliggende problemen of extra vragen naar boven, het is dan ook zeer moeilijk op voorhand in te schatten hoe lang een begeleiding duurt.

Een gesprek vindt steeds plaats na afspraak. Je kan via mijn online agenda zelf een voor jou geschikt moment kiezen en een afspraak maken of je kan me telefonisch bereiken op het nummer 0477/80.39.82 of via psycholoog@jolien.be. Hou er rekening mee dat ik tijdens een gesprek de telefoon niet kan beantwoorden.

Tarief en terugbetaling

De prijs voor een gesprek van maximum 50 minuten bedraagt 65€. Ik help jou graag nakijken of een tussenkomst van het ziekenfonds mogelijk is. Op de website van het Vlaams Patiëntenplatform kan je alvast een overzicht terugvinden.

Voor rookstopbegeleiding is er een terugbetaling voorzien via de Vlaamse Overheid. Voor een individuele begeleiding bedraagt jouw eigen bijdrage 7,5€ per kwartier. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming, of ben je jonger dan 20 jaar, dan bedraagt jouw bijdrage slechts 1€ per kwartier. Een eerste afspraak duurt 1u, een vervolgafspraak 30 minuten.

Afspraken

Kan je een gemaakte afspraak niet nakomen, gelieve dit dan ten laatste 2 werkdagen op voorhand te laten weten. Zonder overmacht worden afspraken die later geannuleerd worden aangerekend. Het meermaals laattijdig verplaatsen, annuleren of missen van afspraken kan leiden tot stopzetting van de samenwerking.

Bereikbaarheid

De praktijk is gelegen in de Kleine Steenstraat 12, Erpe-Mere. Er is steeds voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Ik raad aan te parkeren in de Kerkveldstraat en dan via de voetweg in de Kerveldstraat tussen de huisnummers 8 en 10A naar de praktijk te komen.